Ukucavanje URL-a

Najjednostavniji i najčešće korišćen način pristupa Web stranicama je direktno ukucavanje URL-a u adresnu liniju Web browser-a. Nakon toga kliknite na ikonu Go sa desne strane ili pritisnite taster Enter na tastaturi. Otvoriće se početna stranica sajta čiju ste adresu uneli.

Aktiviranje hiperlinkova

Kretanje po sajtu vršite preko hiperlinkova (linkova) koje ćete prepoznati po simbolu ručice sa ispruženim kažiprstom. Kad god se pojavi takav simbol, znači da možete otići negde dalje klikom na tekst ili sliku nad kojim se pojavio simbol. Hiperlink će Vas odvesti na novu stranicu u okviru istog ili nekog drugog sajta.

Povratak na prethodnu i odlazak na sledeću stranu

Povratak na prethodnu Web stranicu ostvarićete klikom na ikonu Back na toolbaru sa standardnim dugmićima. Kada se jednom vratite korak unazad, postaće aktivno i dugme Forward koje Vas vodi korak unapred, tj. na stranicu sa koje ste došli. Preko Back i Forward dugmića možete se kretati i veći broj koraka unapred ili unazad i to po putanji po kojoj ste prethodno prošli.

Popunjavanje formulara

Na nekim Web stranicama javiće se potreba da popunite formular i pošaljete podatke. Tako, na primer, možete proveravati stanje na svom bankovnom računu ili se prijavljivati na mailing liste. Pored polja koja su obavezna za popunjavanje najčešće stoji *. Kada unesete podatke, klikom na dugme ih šaljete.

Dodaj komentar Sviđa mi se - (0) Ne sviđa mi se - (0)    

  • Pristupanje Internet stranama 1
  • Pristupanje Internet stranama 2
  • Pristupanje Internet stranama 3